Paradiset i Dalafjällen
Välkommen till Björnlidens fjällby
Paradiset i Dalafjällen
Välkommen till Björnlidens fjällby
Föregående
Nästa

Vintertid åker du skidor eller skoter, på väl preparerade leder. Spårcentral inpå knuten. 10 min till barnvänliga backar med liftar. Isfiske på Grövelsjön och andra sjöar i området.

Längdskidåkning i Grövelsjön

Grövelsjöfjällen bjuder på fantastiska möjligheter till längdskidåkning längs 100 km välpreparerade skidspår i natursnö. Större delen av skidspåren erbjuder möjlighet till både klassisk skidåkning och skate på såväl den svenska som norska sidan av riksgränsen. Läs mer om skidspår i Grövelsjön hos Grövelsjöfjällen Turistförening.

Utförsåkning på Grövelfjäll

På Grövelfjäll, bara 10 min från våra stugor, kan du njuta av både nypistade och opistade, branta och flacka backar. Du har utsikt över storslagen fjällvärld och du är i naturupplevelsen. Välkommen till en fjällvärd på nära håll med härlig familjeskidåkning. Alla nedfarter slutar på samma sida av berget, vilket gör att alla i familjen återsamlas på samma ställe.

Skoteråkning i Grövelsjön

Med utgångspunkt i Grövelsjön finns alla möjligheter till ett skoteräventyr utöver det vanliga. Kombinationen av mil av välpreparerade skoterleder och mildsvida fjällvyer lockar årligen turister från hela Sverige. Ledkort och skoterkarta finns att köpa på Idre Turistbyrå och de flesta mackar och andra näringsställen i området.

Grövelsjöfjällen Turistförening och spårmärken

För utnyttjande av spårsystemet betalar du spåravgift. Som medlem i Grövelsjöfjällen Turistförening stödjer du bland annat föreningens arbete med spårdragning och underhåll av leder/vindskydd. Läs mer om spårmärken hos Grövelsjöfjällen Turistförening.