Paradiset i Dalafjällen
Välkommen till Björnlidens fjällby
Paradiset i Dalafjällen
Välkommen till Björnlidens fjällby
Föregående
Nästa

Sommartid har du tillgång till vandringsleder i alla riktningar. I norra Dalarna, där Björnliden är beläget, finns mycket bra flugfiskevatten.

Vandra i grövelsjöfjällen

Grövelsjön ligger mitt bland svenska och norska fjäll längst uppe i nordligaste hörnet av Dalarna och omfattar vildmark utöver det vanliga på båda sidor om gränsen. Här är fjällen lättillgänliga och nära för alla typer av fjällvandrare. Grövelsjöfjällen kännetäcknas av stora orörda områden, lättvandrade fjällhedar och samiska upplevelser med renar. STF Fjällstation Grövelsjön som ligger vid vägens slut är en fin utgångspunkt för både dags- och flerdagsturer.

Fjällfiske i Norra Dalarna - ett fiskeparadis

I Grövelsjöfjällen är fisket mycket eftertraktat och omtalat tack vare sina många och fina strömmande vatten, sjöar och tjärnar. Fiska i orörd fjällnatur medan du samtidigt njuter av tystnaden och den friska fjälluften. I Norra Dalarna, där Björnliden är beläget, finns mycket bra flugfiskevatten. På Grövelsjön pågår fisket året runt, fiskekort finns att köpa i Hävlingen, på serviceställen i Grövelsjöfjällen.

Grövelsjöfjällen Turistförening och spårmärken

Som medlem stödjer du bland annat föreningens arbete med spårdragning och underhåll av leder/vindskydd.  Läs mer om spårmärken hos Grövelsjöfjällen Turistförening.